خداوند در قرآن کریم می فرماید:
وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَیْهِ فَنَادَى فِی الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَک إِنِّی کنتُ مِنَ الظَّالِمِینَ؛
و ذاالنون ( يونس) را (به ياد آور) در آن هنگام كه خشمگين (از ميان قوم خود) رفت؛ و چنين مىپنداشت كه ما بر او تنگ نخواهيم گرفت؛ (اما موقعى كه در كام نهنگ فرو رفت،) در آن ظلمتها(ى متراكم) صدا زد: (خداوندا) جز تو معبودى نيست! منزهى تو! من از ستمكاران بودم! » (سوره الانبياء ، آيه 87)
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : هر بیمار مسلمانى که این دعا را بخواند، اگر در آن بیمارى (بهبودى نیافت و) مُرد، پاداش شهید به او داده مى شود و اگر بهبودى یافت خوب شده در حالى که تمام گناهانش آمرزیده شده است.
رسول خدا (صلى الله علیه و آله وسلم) فرمود : آیا به شما خبر دهم از دعایى که هرگاه غم و گرفتارى پیش آمد آن ادعا را بخوانید گشایش حاصل شود؟
اصحاب گفتند: آرى اى رسول خدا.
آن حضرت فرمود: دعاى یونس که طعمه ماهى شد: ( لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین) .
امام صادق علیه السلام می فرمایند :عجب دارم از کسى که غم زده است واین دعا را نمى خواند (لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین) چرا که خداوند به دنبال آن می فرماید: ما او را پاسخ دادیم و از غم نجات دادیم و این چنین مؤمنان را نجات مى دهیم.
مرحوم کلینى نقل مى کند: مردى خراسانى بین مکه و مدینه در ربذه به امام صادق علیه السلام برخود و عرضه داشت : فدایت شوم من تا کنون فرزند دار، نشده ام ، چه کنم؟
حضرت فرمود: هرگاه به وطن برگشتى و خواستى به سوى همسرت روى آیه ( 78 سوره انبیا) را بخوان انشاء الله فرزند دار خواهی شد.
این ذکر برای تقویت نفس و قلب و مکاشفات ، بسیار خوب است و برای رفع حجب و نورانیت مؤثر است و استجابت دعا و نجات مومنین از طرف خدا شامل گوینده آن میشود.
از آثار و برکات این ذکر قرآنی بیش از این هاست و ما به همین مقدار بسنده میکنیم .
ا-آری خداوند مومنین را هم اینچنین و با گفتن این ذکر نجات خواهد داد.
2-این ذکر ذکر مسئولیت پذیری است وقتیکه انگشت اتهام را به سمت خود می گیری پرده ها از جلوی چشمت می افتد و نجات پیدا میکنی.هر بدی که به انسان می رسد از نفس اوست و هرخیری که به او می رسد از جانب خداست و لاغیر.
3-وقتی شخصی یا اشخاصی مثل قوم حضرت یونس علیه السلام توبه کردند خداوند ایشان را می بخشد وهرکسی که از این بخشش ناراحت شود و یا ان قلتی در آن بیاورد و یا بگوید فلانی چنین و چنان گذشته ای داشت و چرا مورد این رحمت قرار گرفت خداوند وی را در چنان ظلمات و چاهی میاندازد که طرف واقعا به التماس و تضرع می افتد و کل بدیهای خودش می آید جلوی چشمش.خداوند خودش در قرآن می فرماید که وقتی بخواهم ببخشم یا اصلا اعتنایی و کوچکترین اهمیتی به نظر هیچ شخصی نمی دهم.
4-این ذکر مربوط به این است که هیچ مقدسی غیر از خداوند و (ان تعداد معدودی که خداوند خودش آنها را پاک و مقدس کرده است) نیست و دستت را بزار رو کلاه خودت که باد نبره و زبون بدگزاری نکن که اوضاعت بدجوری خیت میشه.
ذکر ,خداوند ,نجات ,علیه ,الله ,دعا ,این ذکر ,در آن ,علیه السلام ,می فرماید ,که به
درباره این سایت